Ankara Sıfıraltı Kahve Günleri - 16-17 Nisan 2016

'Barista Yarışmaları ve Organizasyonları' forumunda ozgur tarafından 11 Mar 2016 tarihinde açılan konu

  1. ozgur

    ozgur Yeni Üye

    16-17 Nisan 2016 tarihlerinde Ankara CerModern'de Kahve Günleri etkinliği düzenlenecekmiş.

    "SIFIRALTI Kahve Günleri, Başkent Ankara'nın sosyal hayatında önemli bir yer tutmaya başlayan Kahve tutkusunun bir festivale dönüşerek herkese güzel bir haftasonu yaşatmayı hedefleyen Ankara'nın en yeni etkinliğidir. Bu etkinlik kahve ve çikolata firmalarının muhteşem ürünlerinden tatma fırsatının yanı sıra ülkemizde ve Dünya'da gelişmekte olan 3.Dalga kahve yapımını anlatan , çikolatanın eşsiz serüvenini yaşatan eğitimler, atöyle çalışmaları,uzmanlarından sohbetler, güzel müzik ve alışverişi içermektedir."

    Program henüz belli değil. Detay bilgi için: SIFIRALTI KAHVE GÜNLER
     
  2. Cy

    Cy Administrator Site Yetkilisi

    Cevap: Ankara Sıfıraltı Kahve Günleri - 16-17 Nisan 2016

    ankara için güzel haber. bu tür etkinlik kahve bilincini artırır. program belli olsun belki bende katılabilirim.
     
  3. yselim

    yselim Yavuz Selim

    Cevap: Ankara Sıfıraltı Kahve Günleri - 16-17 Nisan 2016

    Katılmak şart
     
  4. intelligenc

    intelligenc Aktif Üye

    Cevap: Ankara Sıfıraltı Kahve Günleri - 16-17 Nisan 2016

    program ne zaman belli olacak acaba bilgisi olan var mıdır?
     
  5. ctuz

    ctuz Banned

    Cevap: Ankara Sıfıraltı Kahve Günleri - 16-17 Nisan 2016

    program belli değilken, bilet satışına açılan bir organizasyon ve gitmek için bilet alan insanlar var, buna şaşırıyorum.
     
  6. radoslav

    radoslav Yeni Üye

    Cevap: Ankara Sıfıraltı Kahve Günleri - 16-17 Nisan 2016

    doğru söze ne hacet :)
     
  7. baristaburak

    baristaburak Yeni Üye

    Cevap: Ankara Sıfıraltı Kahve Günleri - 16-17 Nisan 2016

    Festival de Kraz cafe standında ben olucam. Ama o kadar beklemeyin kraza gelin bi kahve içip sohbet edelim Ankaralı arkadaşlarım


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  8. baristaburak

    baristaburak Yeni Üye

    Cevap: Ankara Sıfıraltı Kahve Günleri - 16-17 Nisan 2016

    Bu arada yarışma olayı olacağını ama işlerin farklı olacağını duydum. Bilmenizi isterim


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  9. malemsteen

    malemsteen Yeni Üye

    Cevap: Ankara Sıfıraltı Kahve Günleri - 16-17 Nisan 2016

    Kimler geliyor!
     
  10. Cy

    Cy Administrator Site Yetkilisi

    Cevap: Ankara Sıfıraltı Kahve Günleri - 16-17 Nisan 2016

    hmmm.. çok imalı ve ucu açık bir açıklama olmuş :)

    yarışmacı bulamamışlarda cast ajanslarından oyuncular mı yarışacakmış yoksa :)
     
  11. baristaburak

    baristaburak Yeni Üye

    Cevap: Ankara Sıfıraltı Kahve Günleri - 16-17 Nisan 2016

    keşke öyle olsa. Şansımız artardı ama, galibi belli bi yarışma olacak gibi. O yüzden yarışmada olmayacağım
     
  12. intelligenc

    intelligenc Aktif Üye

    Sıfıraltı Ankara Kahve Gunleri Faciası

    Beklentim fazla degildi ancak ismi gibi "sıfır altı (-6)" bir organizasyon olmuş.
    Nereden baslayayim bilmiyorum. İlgi ummadığım kadar yoğundu, bu kadar yogun ilginin karşılığı var mıydı derseniz bana göre yoktu. Satılacak bilet sayısı ve mekanın kapasitesi belli iken o kadar insanı sırt sırta bindirmenin ne alemi vardı acaba. Bi an açılış günü hiper indirim olan bir teknoloji marketinin açılışında bulmuş gibiydim kendimi. Mekan da gercekten sıfırın altında ve apartman otoparkı kadar genişlikte, pardon darlıkta bir yerdi. Böyle olmamalıydı ve bence Ankara ya ve ilgiye yakışmayan bir organizasyon ve yaklaşım vardı. Katılımcı firmalar adına da bence zorluklar oldugunu düşünüyorum çünkü bazılarının sadece logolarını görmekten öteye gidemedim çünkü otobüs kuyrugunu andıran bir kalabalık vardı önlerinde.. Oysa giderken farklı düşünceler içerisindeydim ancak resmen duvara tosladım diyebilirim. not: Kumda Türk kahvesi şahaneydi...
     
  13. poseidon81

    poseidon81 Yeni Üye

    Cevap: Ankara Sıfıraltı Kahve Günleri - 16-17 Nisan 2016

    Yukarıdaki yoruma katılıyorum. Çok amatör ve para kazanma odaklı bir etkinlik olmuş. O kadar küçük alan için çok fazla bilet satılmış. Açılan standlardan kahve alıp tadım yapmak mümkün değil, uzun süre sıra beklemek lazım. Koskoca etkinlikten kahve içmeden çıktım. Etkinlik programı açıklanmadan ismi için bilet alanlardanım ve uzun süredir bekliyordum fakat tam bir hayal kırıklığı oldu benim için.

    Bugün öğleden sonraki seansa katıldım ve program ilk olarak Ministry of Coffee diye bir firmanın semineri ile başladı. Hayatımda bu kadar kötü bir seminere katılmamıştım. Şirket sahibi bir bayan ve iki baristası sıra ile konuştu. Öncelikle kendi hayatlarını anlattılar sonra şirketlerini anlattılar. Mikrofonu alan önce kendini övdü sonra diğerlerini övdü. Konuşmalar özensiz, bize herhangi bir katkı sunmayan ve türkçe yoksunuydu. En son çıkan barista vietnama ait bir demleme methodunu anlatmaya çalıştı fakat anlayana madalya takmak lazım. Üçüde çok kötü birer konuşmacıydı ve İstanbul'da akademileri vs varmış. Henüz türkçe konuşamıyorlar oysa. (Ben baya sinir olmuşum anlaşılan). Bu kötü seminerden sonra hiç bir motivem kalmadı ve etkinlikten ayrıldım zaten. Eminim ki forumu takip edip yazılanları okumuş herhangi bir arkadaşımız oradaki insanlara daha fazla şeyler sunabilirdi.

    Etkinlik tamamen vakit kaybı ve bu sektör adına bir kayıp oldu bence. Belli ki Ankaralıların kahveye olan ilgisi büyük fakat şirketin paraya olan zaafı daha da büyük.
     
  14. kaveci

    kaveci Yeni Üye

    Cevap: Ankara Sıfıraltı Kahve Günleri - 16-17 Nisan 2016

    İçeride geçirdiğim vakit, giriş sırasında beklediğim vakitten kısaydı.
    Hiçbir seminere giremedim, etkinlik içi biletler tükenmiş. Küçücük odada yaparsanız tükenir tabii.
    Ayrıca firmalar da fırsatçılık peşindeydi. Bu tür organizasyonlarda uygun fiyattan alışveriş yapabilmeyi beklerim ama sorduğu birkaç kahve ve ekipman normal satış fiyatından yukarıdaydı.
     
  15. ArslanOZCAN

    ArslanOZCAN Yeni Üye

    Cevap: Ankara Sıfıraltı Kahve Günleri - 16-17 Nisan 2016

    Yukarıda bahsedilen yorumlara katılıyorum, sadece benim denk geldiğim Federal coffee company ve Kerem Küçükoğlu (Gonden Husk) seminerlerinin iyi olduğunu söyleyebilirim. Bu tarz seminerlere daha çok ulaşabilir olmak isterdim. Kahve etkinliğinde içtiğimiz kahvelerden de bahsedeyim, daha önce denemediğim 3 farklı yerden espresso denedim, hiçbirini beğenmedim, daha sonra tadını bildiğim Koala standından da bir espresso aldım o da kötüydü. Anladığım kadarıyla o kadar insana sürekli kahve verebilmek için makina basınçlarını yükseltmişler ve sonuç olarak yüz buruşturan ekşi kahveler ikram ettiler. Kahve sevgisini artırıcı değil azaltıcı bir etkinlikti.

    Önümüzdeki ay Bilkent'te düzenlenecek kahve etkinliği için şimdiden ön yargım oluştu. Yine dayanamaz giderim ama umarım o güzel olur.
     
  16. borayz

    borayz Yeni Üye

    Cevap: Ankara Sıfıraltı Kahve Günleri - 16-17 Nisan 2016

    Ben de dün oradaydım, eşimle 10-15 dakika kuyrukta bekleyerek girdik...
    Öncelikle diğer arkadaşlar kadar kötümser olmadığımı belirteyim (kalabalık hariç), çünkü Ankara'nın bildiğim kadarıyla (yanlış olabilir) ilk organizasyonu, elbette hatalar, aksaklıklar vardı ama yerden yere vurulacak bir organizasyon da değildi, bundan sonrasının seviyesini belirleyecek olan biraz da bizleriz, aynı kaliteye tekrar ilgi gösterirsek kimseye kızmaya hakkımız olmaz.
    Bu arada içerideki kuyruklardan şikayet eden arkadaşlar dua etsinler ki Starbucks vardı, yoksa oraya dalan kitle de "kahve" veren firmalara akın edecekti :D
    Kalabalıktan fırsat buldukça kahve denedim (espresso, chemex, hario v60, aero press), ekşilik konusunda birçoğu için ben de aynı fikirdeyim, ayrıca bazı firmalarda espressoların 3ü1 arada kahve özeniyle hazırlanışını gözlerimle gördüm.
    Denediklerimin iyisiyle kötüsüyle öne çıkanlarını söyleyeyim (tabii ki birkaç aylık kahve tutkununun kişisel görüşüdür, kimseyi bağlamaz)
    Federal Coffee: Hem latte, hem espresso denedim, organizasyonda içtiklerimin açık ara en kötüsüydü
    Coffee Lab: Vasattı, hiç keyif vermedi
    Koffieboon: İçilir, yüzüm buruşmadı
    Sedirkent: Denemedim ama teşhir için koydukları Rio Minas çuvalından kahveyi alıp içindeki kurt deliklerini eşime gösterince şok oldu. Bu firmaya özel bir durum değil elbette, malesef Türk kahvesi gerçeği
    Mocaco: Eh işte
    Koala: Kendi harmanlarından yaptıkları Chemex oldukça güzeldi, beğendim
    Kocatepe: Kumda pişen kahveyi eşim aldı, ondan tattım, bildiğimiz vasat çekirdekten Türk kahvesi, biraz gövdelendirmek, ya da yoğun göstermek için (bence) bir miktar kalın çekmişler, eşim fena değil dedi ama onlar işyerinde hazır paketten makineyle Türk kahvesi içtikleri için güzel gelmesi normal, ben beğenmedim.
    Kraz: Tabii ki biraz olumlu önyargılı gittik, sonuçta karşımızda forumdan bir arkadaşımız vardı ( [MENTION=1016]baristaburak[/MENTION] ) ama güzel kahveler hazırladı bize, Kenya, Etiyopya ve Guatamala kahvelerini değişik şekillerde denedik, ben genel olarak Kenya, Etiyopya gibi turunç, limon tatlarını pek tercih etmiyorum ama ona rağmen beğendim. Bu arada şunu belirteym, katılımcılar arasında Petra'nın adı geçtiği için gelmeyi istemiştim çünkü Petra kahveleri için hep çok güzel şeyler söyleniyor ama Petra yoktu, neyse ki Kraz Petra'nın kahvelerini kullanıyor, gerçekten söylendiği kadar varmış, kaliteli kahve. Sonuç olarak Kraz'dan da oldukça memnun ayrıldık.
    Etkinliklere gelince; 14:40 itibarıyla kontenjanları dolu olduğu için (3'er kişiydi herhalde!!!) hiçbir fikrim yok.
    Not: Resimdeki Burak arkadaşımız :)
     

    Ekli dosyalar:

  17. baristaburak

    baristaburak Yeni Üye

    Cevap: Ankara Sıfıraltı Kahve Günleri - 16-17 Nisan 2016

    Keyifli güzel bi organizasyon gibi geçti ama diğer firmaları deneme şansım ne yazık ki olmadı. Ama Ankara da aktif tüm kahve firmalarından kahve içtiğim için yorumlar doğru. Kraz da elimden geldiğince iyi demlemeye Çalıştım. Teşekkür ederim :)


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  18. malemsteen

    malemsteen Yeni Üye

    Cevap: Ankara Sıfıraltı Kahve Günleri - 16-17 Nisan 2016

    ÇöpTen başka birşey değil. Zannedersin Ankara AKM yöresel günleri. Bayburt günleri, Rize günleri gibi :) Daha elit birşey bekliyorduk olmadı ne gelen biliyor kahveyi ne veren biliyor. Ne seminer iyi ne organizasyon iyi. 2. 3. olur iyi para bıraktı organizasyon firmasına... [MENTION=1016]baristaburak[/MENTION]'ı görecez dedik ona da gitmedim. Ben kahveler.nettim demem için bağırmam falan gerekirdi :)
     
  19. goldenh

    goldenh Yeni Üye

    Cevap: Ankara Sıfıraltı Kahve Günleri - 16-17 Nisan 2016

    Açıkcası 3 ay içinde tasarlanan bir organizasyon için hiç fena değildi. Tabiki gelenler sadece kahve içti, ufak tefek bilgiler aldı (eğer Özkan Yetik in toplantısını kaçırdılarsa) . Home end kullanıcıları istediğini aldı ve görünen o ki daha da fazlası yapılacak bunun.
    Ha onun haricinde ne vardı derseniz, güzel katılımdı , 25 - 30 kg kahve harcadık gelenlere sırf ikram için. umarız devamı gelir.