Petra Roasting Co.

'Online Satış Siteleri' forumunda esavas tarafından 10 Şub 2016 tarihinde açılan konu

  1. esavas

    esavas Emir Savaş

    Merhaba arkadaşlar, bu siteden bugün bir alışveriş yaptım fakat hakkında başlık göremedim. Buradan kahve alıp deneyen arkadaşlar fikir ve deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

    Daha önceden de kahve stoklarını takip ediyordum fakat çoğu kahvesi stokta yok gözüküyordu.
    Şuan; Acme HARMAN, Etiopya HUNKUTE, Rwanda KAMIRO, Burundi MUDUSİ çeşitleri mevcut. Sitede bazı arkadaşların çok övgüsü üzerine deneme amaçlı bir paket Acme Harman sipariş ettim, yanında da latte bardağı aldım. Geldiği zaman deneyimlerimi paylaşırım.

    Kafe işletme anlayışlarını bilemem ama genel olarak online sipariş konusunda sanki pek istekli bir havaları yok gibi geldi bana, tok satıcı misali. Hani bireysel müşteriden ziyade toptancılık ön planda gibi. Mesela kargo ücreti olarak 9,5 TL ödedim. Daha önce hiç bir sitede bu kadar yüksek kargo ücreti ödediğimi hatırlamıyorum. Aldığım kahvenin 3te1 kadar kargo parası ödemek biraz koydu tabii :)
     
  2. archimede

    archimede Yeni Üye

    Cevap: Petra Roasting Co.

    Ben internet sitelerinden değil ama Kanyondaki kiosklarından acme ve ichor çekirdeklerinden almıştım 1 hafta kadar önce. İlk olarak ichor denedim hoşuma gitti. Acmeye henüz geçemedim ancak acmenin latte ile güzel, uyumlu olduğunu söylemişti kiosktaki arkadaş.
     
  3. nando

    nando Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Petra Roasting Co.

    Petranın sahibi iyi bir kavurucudur,bir kaç çekirdeğini denemiştim.Ama onlardan aldığım çekirdekle espresso yapmak çok zor oluyordu,genelde flitre demlemeleri yapıyordum.espresso için belki memnun kalmazsınız denemeler yapın ama kavurmaları flitre demlemelerine çok daha iyi gidiyor.Dediğiniz gibi evet biraz tok satıcılar :)
     
  4. danjamem

    danjamem Yeni Üye

    Cevap: Petra Roasting Co.

    Kahveler çok üst kallite ve kavurma da çok iyi fakat kargo çok yüksek. Fiyat oldukça değişmekle beraber nitelikli olarak belirtilen kahveler şu anda Türkiye piyasasında 250 gr. 30 TL civarında.
     
  5. malemsteen

    malemsteen Yeni Üye

    Cevap: Petra Roasting Co.

    valla petra roasting özelinde çok konuşmak istemiyorum. Ancak ülkemizde 3. dalga olarak gelen firmalar olsun bunlara ithalat yapan, kavuran satan firmalar olsun fiyatları yüksek ve fahiş. Kar marjları yeni bir sektör olmalarından ileri geliyor diye düşünüyorum çok yüksek. Bu fiyatlar ile satış yapabilmeleri de ilginç geliyor bana. 250 gr kahve 30- 35 tl bir ay gitmiyor. Ben alamıyorum şahsen. Alternatiflere yöneliyorum.
    Bunlar benim düşüncelerimdir. Gerçekten adam 28TL'e mal edip 30TL'e satıyorda olabilir.
     
  6. kbere

    kbere Paylaşımcı Üye

    Cevap: Petra Roasting Co.

    maalesef türkiyede işletmeler sadece ürüne göre yüzde x koyayım mantığı ile dönemiyor. bu işletmelerin çoğu aynı zamanda cafe. istanbulda iyi yer fiyatları uçmuş vaziyette. o kiraları karşılamak için fiyat müşteriye yıkılıyor. fiyat olarak yurtdışı ile kıyaslayınca aynı veya yakın fiyatlar çıkıyor, ancak yurtdışında hem kendi çalışanlarına verilen ücretler çok daha yüksek, hem de müşterilerin gelirleri. istanbul dışındaki işletmeler de istanbul'dan görüp fiyatları ona göre ayarlıyorlar sanırım. zaten bir kısmı istanbullu işletmelerle bağlantılı. kahveleri onlardan alıyor vs. bir de şöyle bir sıkıntı var. ülkemizde üçüncü dalga kahve tüketimi çok düşük ve belirli bir gelir grubuna mensup insanların ulaşabildiği durumda. starbucks vs. bile insanların lüks gördüğü yerler. bu durumda işletmeciler fiyat kırsa bile satışlarının bir noktaya kadar olabileceğinin farkında. bu da onları kaliteli imajı yaratıp fiyatları yüksek tutarak yüksek kar oranıyla iş yapmaya itiyor. imajları da çoğu işletme başarıyla yaratıyor. ancak bu imajın hakkını veriyorlar mı? orası tartışılır.
     
  7. Horizon

    Horizon Yeni Üye

    Cevap: Petra Roasting Co.

    Petra Roasting.co Gayrettepede çok lux bir residansin altinda kocaman ve gercekten çok şık bir yer. Çalışanlarıda pek ürün satmaya istekli değılller, sahibinin o yeri hobi olarak açtığını bilmelerinden kaynaklanıyor olmalı.Temizlik elemanlarininsa hakkini yememeli insanı rahat oturtmuyorlar durmadan ayaklarinizin altini siliyorlar.
    Kahve demleme ekipmanlari satışıda var ama pek ilgilenen oldugunu sanmiyorum.Internet satisinida eger ayni merkezden yapiyorlarsa alanin işı zor olacaktır.
    Buradan yeri begenmedigim izlenimi çıkmasın güzel dukkan kahve cekirdekleride dikkatle secilmis elit ürünler fakat sevgili Yirgaceffe'in ilgisi ve karşılıksız verdigi sonsuz bilgisinin yerini asla tutmaz. Necdet'in Kenya kahvesiyle yaptiğım espressodaki lezzeti pek çok yerden iki katı fiyata aldıgım kahvelerde bulamadım. O kahveler daha çok demleme yontemleri için kavrulmusa benziyorlar.
     
  8. Ludovico

    Ludovico Yeni Üye

    Cevap: Petra Roasting Co.

    Benimde alışverişim oldu gerçekten çekirdekleri ve kavurmaları çok çok iyi ancak yazdıklarınıza tamamen katılıyorum sanki manavcı açıcaklarmışda yanlışlıkla coffe roast olayanı girmişler gibi tutumları.
     
  9. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Petra Roasting Co.

    İyi denk gelmiş o zaman, ben de chemex ve v60 için almıştım :) Açıkçası buradan önce aklıma olan başka yerler vardı ama burayı da denemeden geçmek istemedim. Çook hoşuma giderse belki tekrar alışverişi düşünebilirim ama çoğu arkadaşın dediği gibi alternatifler mevcut.

    Yani dediğiniz gibi kahve niteliği olarak çok fark yaratmayacaksa başka alternatifler de mevcut.
    Benim gibi 250gr paket alan birisi için kargo fiyatı çok yüksek ve satış sistemleri pek işlevsel değil. 2 gün oldu daha kargo takip koduna ulaşamadım. Sitede yazmıyor sms olarak geliyor dediler ama tık yok. Biraz kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde yaşıyorum o yüzden bu tarz kargo konuları benim için önemli.
     
  10. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Petra Roasting Co.

    Kargo gelmiş, kendim arayıp öğrendim. Ne petra'dan bir mail ne de kargo şirketinden bir sms geldi :) Bulunduğum yere sadece PTT kargo geliyor onun dışındaki kargoları sadece şubeden kendim 33km yol giderek alabildiğim için bu şekilde olması üzücü oldu tabii.
     
  11. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Petra Roasting Co.

    Ekleme:
    Siparişimin yanında bir adet cappuccino fincanı ve altığı söylemiştim.
    Direkt ince bir kağıda sarıp gönderdikleri için altlık paramparça olmuştu. Bardak ufak sıyrıklarla kurtulabilmiş :)
    Arayıp durumu anlattım. Kargo al-getir işlemleri benim için zor olduğu için böyle bi olaya sinirlenmiştim. Kibar bir arkadaş, mail ile fotoğrafları istedi ilgileneceklerini söyledi. Nazik olduğu için sinirim biraz geçti. Kısa bir süre sonra telefon geldi, bu sefer daha nazik bir arkadaş epey özür diledi yenisi hemen göndereceklerini söyledi, peki dedim kapattım.

    Aynı şekilde yine kargo numarası falan alamadım,gelmedi tabii, kendim telefonla arayıp geldi mi kargom falan diye diye öğrendim :)
    Özür maiyetinde altlığın yanında yeni bir bardakta göndermişler sağ olsunlar.

    Lafın kısası; arkadaş madem böyle müşteriye karşı ilgili, kibar çalışanlarınız var bu olay neden internet alışverişinize olumlu açıdan yansımıyor? Takip kodu yok, kargo çok pahalı vs vs. Biraz düzeltseniz şu işi süper olacakta hadi bakalım hayırlsı :)
     
  12. CoffeeBosnjak

    CoffeeBosnjak Aktif Üye

    Cevap: Petra Roasting Co.

    Selenium'daki (merkez) yerine gidip gören , oturup ini içen var mıdır ? Nasıl ambiyans var ilgi alaka dışında menü'leride çekirdek satış fiyatları kadar uçuk , çok mu pahalı ? Bilgilendirirseniz süper olur..
     
  13. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Petra Roasting Co.

    ben geçen hafta gittim. ambiyans süper, ferah güzel bir ortam. genelde cafe'lerdeki tıkış tıkış dip dibe (mecburiyetten) bir ortam yok. çok güzel olduğunu söyleyebilirim.

    mekan büyük olduğundan eleman sayısı da fazla. müşteriye yaklaşım şöyle (en azından benim gördüğüm); içeride istediğin gibi dolaşıp bir şeylere bakabiliyorsun, kimse karışmıyor. ama birine bir şey sormak için yöneldiğinde hemen yardımcı olmaya çalışıyorlar.

    fiyat olarak şöyle bilgi vereyim; ETHIOPIA BURTUKAANA DIMA GUJİ çekirdek aldım. (sanırım adı buydu, yanılıyor da olabilirim. paketleri henüz hazır olmadığından internet satışına koymamışlar.) 250gr'ı 40tl. bir de bu çekirdeği denemek için orada demlettim. aeropress'de demlediler. yanılmıyorsam ona da 11 veya 12tl verdim. (aeropress'i ben seçmedim. denemem için demler misiniz dedim. geldiğinde aeropress olduğunu söylediler.)

    umarım fikir vermiştir.
     
  14. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Petra Roasting Co.

    40TL nedir yahu, çok abartı fiyatlara satıyorlar.
     
  15. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Petra Roasting Co.

    bence de. bugüne kadar evde yaptığım en güzel kahveyi bu çekirdek ile yaptım ama fiyat pahalı.
     
  16. Akurgal

    Akurgal Yeni Üye

    Cevap: Petra Roasting Co.

    valla ben çok alış veriş yapan biriyim ama çoğu zaman bir yerden aldığımı aynı yerden alamıyorum. Bana bu ülkede kahve ve yanında ekipman satan siteler kahve satıyoruz hani sitede boş durmasın misali yapılmış gibi geliyor. Kiminden alış veriş yapıyorum. Ürün geliyor hala maile bakıp cevap verecekki ürün sayısı artı değişiklik var. para kazanacak umurlarında değil.
     
  17. Arallu

    Arallu Yeni Üye

    Cevap: Petra Roasting Co.

    Geçtiğimiz hafta espresso için çekirdeğim bittiğinden Selenium' daki mekânlarını ziyaret ettim. Ambiyansının harika olduğunu söylemeliyim. Yüksek ferah tavan, malzemelerin dizilimi, masalar harika düzenlenmiş. Kasaya ACME harmanını alarak yöneldim ve bir adet de Flat white rica ettim. Ödeme noktasındaki nazik bir beyefendi kahvemi ikram olarak girdi. Böyle jestler insanı mutlu ediyor :) çekirdeği kıyaslama yapmam gerekirse;

    Coffee Sapiens - Evolution blend 25TL
    Piéton - Bat Juice 34 TL
    Petra - Acme 30 TL

    harmanlarını alıp denedim. Damak tadıma en çok uyan, sütle uyumunu en çok beğendiğim Acme oldu. Yoğun bir kahve, bitter tadı baskın. Ama Evolution blend de fiyatıyla gönüllerin birincisi diyebilirim.
     
  18. kbere

    kbere Paylaşımcı Üye

    Cevap: Petra Roasting Co.


    normalde çekirdek alınca yanında 1 bardak ikram ediyorlar. hatta ben de geçen kahvesiz kaldığım için kanyon mağazasından çekirdek aldım. acelem olduğu için teşekkür ettim, almak istemedim, oradaki beyefendi ısrar etti hediye kahveyi içmem için, ben de kağıt bardakta americano aldım yolda içtim :)
     
  19. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Petra Roasting Co.

    valla hiç bilmiyorumki. kahve 40tl onu net hatırlıyorum. toplamda da karttan 51 veya 52tl çektiler. sizin bir çekirdek bir de aeropress vardı deyip hesapladılar.
     
  20. Arallu

    Arallu Yeni Üye

    Cevap: Petra Roasting Co.

    Hangi şube acaba paylaşabilir misiniz? 40 lira çekirdek + 11 lira servis kahveniz için almışlar. Hata yaptıklarını düşünüyorum. Zira az önce çekirdeğim bittiğinden kendilerinden Ichor harmanını aldım kasada da ekstra kahvemi söylediğimde ikram 0.00TL olarak giriş yaptılar. Böyle olduğunda kısmen yüksek fiyatı tölere edebiliyor. Günlük kahvem 9-10 lira zaten dışarıda içince.