Kronotrop - Kolombiya Inga Aponte Honey

jeoutku

Yeni Kahvesever
Katılım
31 Eki 2018
Konum
Manisa
birkaç gün evvel içtim, karamelli trileçe ibaresini görünce gülmeden edemedim :D meyvemsi tatlar barındırıyor dersem doğru olmaz ama içimi rahat orta gövdeli keyifli bir kahve. daha uygun fiyatlı aşağıda verdiğim kahveyi keyifle içebilirsiniz.
https://www.kronotrop.com.tr/tr/online-magaza/kahveler/peru-san-ignacio

Kavurma profili olarak "filtre" kalmamış. Uzun süredir farklı kavuruculardan Etiyopya kahveleri denedim.Artık farklı ülkelerin çekirdeklerini denemek istiyorum.Geçenlerde Boxx Coffee ye mail attım onlar da linkteki kahveyi önerdiler.
https://www.boxxcoffee.com/kahveler?product_id=89
 

cerenaksu

Yeni Demleyici
Katılım
28 Haz 2019
Konum
İstanbul
Geçenlerde Boxx Coffee ye mail attım onlar da linkteki kahveyi önerdiler.
https://www.boxxcoffee.com/kahveler?product_id=89

Kış aylarıydı sanırım bu kahveyi tüketmiştim. Aklımda kalan en net şey, ağızda kalan tat anlamında karamelimsi bir aromanın baskın oluşuydu, benim oldukça hoşuma gitmişti V60 ve Aeropress ile. Bu arada Boxx'tan alıp da pişman olduğum kahve olmadı bu zamana kadar, naçizane onu da söylemek istedim.
 

sacalli

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Kas 2017
https://www.kronotrop.com.tr/tr/online-magaza/kahveler/kolombiya-inga-aponte-honey

Hikâyesi farklı, 2150 m. rakımda yetiştirilen, Yarı yıkanmış (Red Honey) çekirdeği deneyeniniz var mı?

Az önce demledim v60 ile. Biraz gövdeli geldi bana. Pek aromatik değil, tekdüze bir lezzet hissettim. Hafif bitter. Kötü değil ama sıradışı da değil. Tekrar denemem. Etiyopya kahvelerindeki floral aromalara alıştığım için olsa gerek çok keyif almadım.
 

ekok

Yeni Kahvesever
Katılım
26 Eki 2019
kahveyi yeni tükettim basınçlı sepet ec685 cihazda. içim keyifli belirgin aroma hissetmedik. f/p ürün değil 150 tl civarı olsa f/p olurdu
 

guru

Yeni Kahvesever
Katılım
23 Tem 2019
Kronotrop'tan daha önce deneme paketi şeklinde bütün kahvelerini denemiştim. İçlerinde en sevdiğim bu kahve olmuştu. Eğer Kronotrop'tan bir daha kahve içecek olsam bunu içerim.
 

ufukarican

Yeni Kahvesever
Katılım
29 Nis 2019
Konum
Antalya
3-4 defa içtiğim fakat her içtiğimde(farklı baristalar ve kendimde V60 ta yaptım) ve sonrasında nedense midemi bulandıran kahve. bir mormora yada guji değil yada ne bileyim frinsa collectiva.
 

cemix

Profesyonel Demleyici
Katılım
6 Kas 2017
Bir kaç yıl önce cihangir kronotroptan Türk kahvesi kavrumunu almıştım 3günlük falandı. Eve gidip yaptım felaket ekşi kötü bir Türk kahvesi olmuştu döktüm içemedim. 2 gün sonra tekrar denedim ekşiliği azalmış ama yine kötüydü. Kavrumundan sonra 10.gün falandı efsane güzel meyvemsi bir Türk kahvesi olmuştu paket bitene kadar zevkle içtim. Böylece gaz salınımını yaşayarak öğrenmiştim.
 

Emprezario

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Kas 2019
Kronotrop'tan 4 lü deneme seti almıştım . Ethiopia Mormora Natural , Kenya Kii AA , Kostarika Las Lajas Natural ve Kolombia Inga Aponte . Hepsini aynı anda denedim . Mormora ve Kii çok canlı iken Kostarika ve Kolombia ölü gibiydiler. Hele mormora blooming esnasında etrafa gül ve ananas kokuları yaydı ki gerçekten mest oldum . Abartıyorsam namerdim :D filtre kağıdını çöpe attığımda çöp anas mango kokuyordu resmen .
Bence bir kahvenin yerini belirleyebilmek için farklı türde kahvelerle aynı anda içilmesi gerekiyor. Kıyas yaparak kahvenin özelliği hakkında daha kesin karar verebiliyorsunuz .
Kolombia Igna Aponte benim için hayal kırıklığıydı içlerindeki en yavan tada o sahipti.
Diyeceklerim bu kadardır. :D:D:D
 
Üst