Ne Kadar Kahve

Ercan585

Yeni Kahvesever
Katılım
19 May 2019
arkadaşlar moka pot aldım . İlk defa espresso yapacağım. Ölçü aletim yok . İdeal su kahve ölçüleri kaşık ve bardak olarak nasıl hesaplarım.
 

Ziyaretçi_1

Tecrübeli Demleyici
Katılım
16 Nis 2019
Konum
ankara
videolarını izleyin youtube den. sıkıştırmadan ortadaki parçayı silme dolduracak kadar kahve. potun markası ne?
 

arandur

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Haz 2017
Konum
Zonguldak
İlk etapta orta parçayı 2/3 oranında doldurarak deneme yapabilirsiniz. Sonra silme doldurun. Belki tam doldurmak size göre bir tat vermeyecektir.
 

Ercan585

Yeni Kahvesever
Katılım
19 May 2019
İlk kahvemi yaptım . Ama çok kötü oldu. Acı ve ekşi. Süt köpüğüyle karıştırdım mecbur. İzledğim videodakiler gibi olmadı. Bi anda üstü kahve doldu. Hiç köpük krema yok. Kahvesi az mı geldi acaba ya da sıkıştırmamıştım ondan mı böyle oldu.
 

Ercan585

Yeni Kahvesever
Katılım
19 May 2019
Moka pot Migros tan aldım. Toch me diye bi şey. Kahve yi buradan tavsiye etmişlerdi İzmir’de overdose diye bi yer var ordan aldım .kolombiya felicie medelin moka pot için çekilmiş
 

Ziyaretçi_1

Tecrübeli Demleyici
Katılım
16 Nis 2019
Konum
ankara
hocam moka pot denilen alet süper bir şeydir. elinizde espresso makinesi olmadan espressoya en yakın kahveyi yapar. ancak italyan icadıdır. biz türklere biraz terstir. şöyle ki 4 fincanlık bir cezve ile 1,2,3 ve 4 fincan türk kahvesi alabilirsiniz. ancak moka potun üzerinde kaç kişilik yazıyor ise o kadar kişilik kahve hazırlamanız gerekir yoksa verimli olmaz. ol sebepten bir italyan ailesinin evinde bundan bir kaç boy bulunur. migrosta arattığımda 4 kişilik modelini görüyorum. umarım 4 kişilik pot ile tek kişilik kahve hazırlamıyorsunuzdur.

bu moka potların en bilindik (ve de mucidi) olanı bialetti firmasının potudur. çeşitleri vardır express, brikka vs. diye. ayrıca aluminyum ve çelik olanları vardır. çelik daha sağlıklı olsa da aluminyum daha başarılıdır. espressolardaki gibi kremayı en düzgün biçimde bialetti brikka yapar. ancak bende bu aletten olmasına ve kahve hazırlarken krema oluşmasına rağmen fincana aktarırken krema kayboluyor. kahvenin tadı başarılı olduğu için çok da takılmıyorum.

şimdi bu bialetti brikka dışında moka potlardan krema beklemeyin. bunun haricinde düzgün bir firmanın ürünü değil ise içilebilir bir kahve de beklemeyin. nereden biliyorum derseniz evde fi tarihinde ikeadan aldığım moka pot var içine koyduğum kahveye acırım bildiğiniz çöp. iade edebiliyor iseniz migrosun fason ürettirdiği bu çin malı moka potu iade edin. tüketim miktarınıza göre moka pot boyu belirleyin (koyacağınız kahve miktarı potun boyutuna göre değişir). illa bialetti almanız gerekmiyor. pedrini'nin tek kişilik potunu aldım canavar gibi kahve yapıyor. düzgün ekipman ile bir daha deneyin.

kahveye çekilmiş olması dışında bir şey diyemiyorum. çünkü overdose forumca bilinen düzgün iş yaptığı söylenen bir firma. lütfen aşağıdaki linklerdeki potları inceleyin ve videoyu da izleyin.

https://www.kahveciniz.com/mokapot-...KYfWdp_j8josghQAB7ubAAdgvHi5n0oxoCdIwQAvD_BwE
https://www.enplus.com.tr/bialetti-...Vxdp1PgXKi9KOrk94voxhjHNHmIpuLmBoCqAIQAvD_BwE
 

over

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Haz 2018
Moka potla demlerken fokurdamaya baslar baslamaz atesten aliyorum cezveyi, sonradan baktigimda su haznesinin oldugu bolumde az bir miktar su kalmis oluyor bu normal mi
 

richezza

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Eyl 2019
merhaba, 18 gram ve hatta üzeri kahve koyanlar var, benim pot 2 cup, kahveyi biraz fazla alısın diye azıcık salladım kaşıkta üzerini düzledim 12 gram ne bilim bana az geldi gibi, sizce? birde 90 gram su alıyor anlamadım gitti
 

Ziyaretçi_1

Tecrübeli Demleyici
Katılım
16 Nis 2019
Konum
ankara
moka pota espresso makinesi muamelesi yapıyorsunuz, yapmayın :D makinedeki oranlar potta geçerli değil. bunun haricinde; azıcık sallamakta sıkıntı yok, kaşıkla düzledim derken silme hareketi mi yoksa pres mi? suya takılmayın valfin altına kadar su koyabilirsiniz.
 

richezza

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Eyl 2019
kaşıkla silme yaptım kesinlikle bastırmadım, her kaşık kahvede azcık salladım daaaa 11 12 gram kahve aldı az değilmi
 

Ziyaretçi_1

Tecrübeli Demleyici
Katılım
16 Nis 2019
Konum
ankara
hocam moka potun gramı olmaz, haznesi olur. hazne silme dolu ise demlemeye hazırdır. az çok diye takılmayın :D
 

richezza

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Eyl 2019
teşekkür ederim, son sorum adam başı 40 45 gram kahve elle ediyorsunuz bu potlarla, italyanların ölçüsü, yani bundan fazlasını içmemekmi gerekiyor yani 1 öğün için fazlası zararmı
 

richezza

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Eyl 2019
Bialetti moka expres 2 cup, yeni aldım, 3 kez demleme yaptım bu gün gün boyu, her demlemede 80 gram civarı kahve aldım, tamam tadı iyi sert güzel de, hemen bitiyor, acaba daha büyüğünümü alsaydım dedim kesmedi beni
 

Ziyaretçi_1

Tecrübeli Demleyici
Katılım
16 Nis 2019
Konum
ankara
hocam 4 kişiliğini alıp 4 kişilik kahve demleyip sonra da bir oturuşta içmeyi düşünmüyorsunuzdur umarım :eek: ekspress ile 100-120 ml civarı civarı kahve almanız gerekir diye düşünüyorum çünkü brikka 2 cups bile 80 ml civarı kahve demliyor. su miktarına dikkat edin lütfen, valfi geçmeyecek kadar su koyabilirsiniz. bir de parçaları birleştirirken iyice sıkıştırın, altta az su kalsın. son olarak günde 3-4 fincan kahveye kadar doktorlar içebilirsiniz diyor üstü zararlı olabilirmiş.
 
Üst