Sözen Değirmen Elenmeli Mi

corvo

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Eyl 2018
Elimdeki çay süzgeci en küçük tozları eliyor yaklaşık 1:10 oranında.
French press için son ayarda öğütüyorum
Bazen tümünü eliyorum bazen yarısını kahveye karıştırıyorum bazen hiç elemiyorum.
Standardize etmek için ne yapmalıyım? teşekkürler.
 

cemix

Profesyonel Demleyici
Katılım
6 Kas 2017
French Press için tavsiyem sözen 8.seviye yani 2tur'da kesinlikle eleyip 5dk demlemek. Tabi sözenden sözene fark olabilir.
 

biunlu

Yeni Demleyici
Katılım
3 Eki 2018
Sözen süperin vidası sökülmüş hali bana çok kalın geliyor. Şuan filtre için somunu ayarladım, french press için göz kararı gevşetiyorum.

Forumdan öğrendiğim şekli ile Bosch çay makinesinin demliği içinde ara sıra eliyorum.

Demlenmeye hazır olan tüm öğütülmüş kahveyi biraz eleyip ayırıyorum. Tamamen elenmesi istemediğim için özensiz davranıyorum. En fazla 10/1 oranındadır diye düşünüyorum tartmadım.
 
Z

ziyretci3

Guest
Evet Kesinlikle elenmeli sözen çok fazla toz üretiyor.çay süzgeci ile düzgün eleme yapamazssınız ve çok fazla vakit kaybı çok zaman alır demliklerin içindeki büyük filtrelerle eleyebilirsiniz hafif vurdurarak elediginizde çok hızlı birşekilde mükemmel bir eleme yapılabiliyor french press elemeleri için biçilmiş kaftan dedigim şeyin fotosunu ek e koydum
 

Ekli dosyalar

  • IMG_4502.jpg
    IMG_4502.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 57

Cakirilekahve

Aktif Demleyici
Katılım
30 Tem 2018
Konum
konya
French Press için tavsiyem sözen 8.seviye yani 2tur'da kesinlikle eleyip 5dk demlemek. Tabi sözenden sözene fark olabilir.
Ben de cemil hocama katılıyorum. iki tur ideal. Ben modifiyeli sözen kullanıyorum. Açık kavrum kahvelerde %4 toz üretiyor o yüzden önemsemiyorum. Ama yine de mükemmelliyetçiyseniz elenmeli.
 

kahvemudavimi

Yeni Kahvesever
Katılım
24 Eyl 2018
Konum
İstanbul
Dediğiniz gibi sözenden sözene o kadar fazla fark var ki ben 2 turda çekince espresso ayarında çekiyor :D V60 demlemek içinse tamamen sökmem gerekiyor ayar vidasını :D Deneyerek doğru ayarı bulmak lazım
 
Üst