Nitelikli Türk Kahvesi Nasıl Demlenir?

Cakirilekahve

Aktif Demleyici
Katılım
30 Tem 2018
Konum
konya
Türk Usulü Kahve dediğimiz şey en başta arabica çekirdek ve işleme yöntemi ile başlar. Bence natural ya da yarı yıkanmış kahveler kullanılmalıdır. Yıkanmış çekirdekle gerçekten güzel bir Türk kahvesi içmedim.

Kavurma süresi ve profili: 8-15 dakika arasında 180-220 derece civarı ön ısıtma ile kavrulmaya başlanmış T noktasının yayılmış olması gerekir. T noktası ile fc arası normalden biraz uzun tutulup fc sonrası gelişme süresi kısa tutulmalı ve açık kavrulmalıdır.

Öğütme boyutu: espresso ile bebek pudrası kıvamı arasında olmalıdır.

Cezve: Kalın bakır içi gümüş ya da kalay kaplı olmalıdır.

Demleme: 1:30-2:15 dakika arasında 84-88 derece arasında sonlandırılmış bir pişirme olması gerekir. Fincan başı 70 ml su 4-7gr kahve kullanılmalıdır.

Isı kaynağı: noktasal ya da çevreleyen bir yapıda(Kumda ya da közde) başlangıçta güçlü sonlara doğru yavaşlayan bir ısı kaynağı olması gerekir. Fincana dökmeden önce hafif cezveyi titretmek ve fincanı eğerek dökmek gerekir fincan ısısı soğuk ya da sıcak değil ılık olmalıdır.

Buradaki her şey kendimce yani kendi zevkim. Siz başka bir şey beğenebilirsiniz bu gayet normaldir cezve ibrik şampiyonluğum da yok ama ben de yazmak istedim :D
 
Üst