Istanbul Coffee Festival 2018

Enhedu

Yeni Demleyici
Katılım
30 Haz 2018
Kahveyle ilgili bir forumda, haftaya yapılacak olan kahve festivaline dair başlık açılmamış olması ilginç değil mi?

https://www.istanbulcoffeefestival.com.tr/festival/

Gidecek misiniz, daha önce gidenler memnun kaldılar mı, nasıl geçiyor, deneyimlerinizi paylaşırsanız güzel olur. Ben uzun zamandır gitmeyi düşünüyordum ama 4 saat için 45 tl’nin çok fazla olduğunu düşünüyorum. Bir de fast track opsiyonu var 15 tl daha fazla verirsen. Yani gidip bir de sıra mı bekleyeceğiz. Paramla rezil olmaktansa o 45 tl ile nitelikli 250 gr kahvemi alıp evde yaparım diye düşünüyorum :D

Gitmeye değer mi sizce?
 

sefffax

Tecrübeli Demleyici
Katılım
5 Eyl 2012
Ben gidiyorum 63 tl ye 2 fast trackli bilet aldim axess kampanyasiyla. Cumartesi katilacagim ilk defa gidecegim bakalim nasil olacak.
 

jumaru

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Eyl 2017
Sca Türkiye Festival'deki etkinlikleri için yardımcı olabilecek gönüllüler arıyor . Çalışmak isteyen gönüllüler olursa bana mesaj atabilir.

Ben geçtimiz hafta düzenlenen aeropress şampiyonası'nda çalıştım gayet keyifliydi.
 

bulcum

Aktif Demleyici
Katılım
5 Ara 2016
Axess card kullanıp bana 1+1 bilet almama yardımcı olmak isteyen olursa sevinirim.
 

paradise83

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Tem 2018
Bence de biraz pahalı ve çok kalabalık olduğunu duymuştum. Bir de giden insanların büyük kısmı kahveden anlamıyor, o nedenle sempatisini yitirdi benim gözümde.
 

beyhude

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Eki 2016
Geçen sene katılan biri olarak;

- Sektörün (3. nesil ve diğerleri) neredeyse tamamıyla tanıma, tanışma ve diyalog fırsatı bulabiliyorsunuz.
- Ekipmanlarda veya kahvelerde ekstra fazla bir indirim beklemeyin standart %5 :mad: veya en fazla %10 ;) oluyor.
- Kafein komasına girmemek elde değil :D bol bol su için. (ikramlar çok fazla)
- Kahvenin yanında gidebilecek çikolata, pasta ve kek vb. yapan nitelikli firmalarda (belki de hiç duymadığınız butik firmalar) katılıyor.
- Bol bol hediyeleriniz oluyor.( Özellikle K.K. Mehmet Efendiyi 15 dak. bir turlayın 6 lı fincan takımı yaparsınız .:p)
- Araç ile gidiyor iseniz özellikle erken gidin otopark sıkıntısı var. ( yaklaşık 2 km ötede ispark otoparkı mevcut ama kısıtlı)
- Baristalar'la güzel sohbetler oluyor. ( Tüyoları kapmak size kalmış ;) )
- Atmosfer çok güzel. (Her an bir markanın atraksiyonu olabiliyor, özellikle Paşabahçe ve Beko)
- Fast track önemli uzun kuyruklar oluyor.
- Şansınız varsa yarışmalara denk gelebilir, söyleşilere katılabilirsiniz. ( Her günün farklı programı var )

Yaşasın bu senede gidiyorum...:eek::rolleyes:
 

bulcum

Aktif Demleyici
Katılım
5 Ara 2016
Gitmeyin!

Yakında "edit" gelecek. Şimdilik kısaca şunu söyleyim; güzel bir pazar düşleyenler ve henüz bilet satın almayanlar farklı birşeye yönelseler pişman olmazlar.
 

esavas

Emir Savaş
Katılım
28 Ara 2015
Bence de biraz pahalı ve çok kalabalık olduğunu duymuştum. Bir de giden insanların büyük kısmı kahveden anlamıyor, o nedenle sempatisini yitirdi benim gözümde.
Festivalin tek amacının bilen kişilere yönelik olduğunu düşünmüyorum, aksine bilmeyen insanlar oradan çok şey öğrenebilirler diye tahmin ediyorum. Tabii öğrenmeye açık insanlar için diyorum, sırf kahve festivaline gidelim, çok cool diye giden adam bi' sey öğrenir mı bilemem :D
 

ferrotello

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Ağu 2018
Dün sabah seansında festivaldaydim. Bence bir seans bile yeterli. Akşam seanslarında konser oluyor, o yüzden amaç biraz da müzikse öğleden sonralarına gidilebilir. Festival kataloguna bakınca her günün etkinlikleri farklı dese de bence sadece isim ve sunucu farklılıkları onun dışında aynı. Aynı saat içinde dört farklı etkinlik oluyor genelde. Müzik(çok bilinmeyen birisinin konseri), barista yarışmaları, söyleşi, kendi içeceğini yarat vs.

Sabah veya öğlen gidilse de içerisi belli saatlerde sıcak oluyor, serin yer bulmak zor. Hediye ve bazı standların ikram kısımlarında sıra olabiliyor. Petra, kronotrop, montag vs. gibi yerlerden ikram aldım. İkram alma konusunda sıkıntı yok. Özellikle Dimelli espresso standınıza gitmenizi tavsiye ederim, iki tane Yunan barista hazırlıyor espressoları. Kendi isteğinizi orada Türkçe bilen arkadaşa söylüyorsunuz o Italyanca anlatıyor. Tam bir bardak veriyorlar. Parayla satın alacağınız neyse onu içiyorsunuz.

Yine böyle bisküvü, çikolata vb. firma standları da var. Buralardan tekrar tekrar araklayabilirsiniz. Seansım bitince bir iki görevli gelip çıkar mısınız dedi. Sanırım tek seans girişi ile akşama kadar durabilmek pek mümkün değil. Şahsen bir etkinlik olsun diye gittim, içerdeki atmosfer, ortam fena değildi. Gittiğime pişman değilim, ama kahve tutkunlarına bile mutlaka kesin gidin diyemem.
 

esavas

Emir Savaş
Katılım
28 Ara 2015
Yarışma Sonuçları

Barista Championship

1. Nisan Ağca : 457.75
2. Pınar Aktepe Mısırdal : 433.75
3. Özkan Kayaalp : 389.5
4. Koray Erdoğdu : 371.5
Roasting Challenge
1. Warrick Masfen : 454.67
2. Serkan Sağsöz : 453
3. Talha Erdinç Baş : 451
4. Ata Şüküroğlu : 449.75
5. Cumhur Kılıç : 445.25
Cezve-İbrik Championship
1. Ece Bakırcı : 207
2. Atilla Narin : 180
3. Koray Erdoğdu
Brewers Cup
1. Serkan İpekli : 146.6
2. Furkan Gül : 141.75
3. Orkun Üstel : 141.43
4. Erkan Taşçı : 136.48
5. Ersin Acar : 126.16
6. Halil Akgündüz : 93.51
Latte Art Championship
1. Özgür Ekinci : 392.5
2. Özkan Kayaalp: 361
3. Emre Kaya : 328
4. Özgür Ulu : 308.5
5. Osman Onur Özkan : 292
6. Yasin Yıldız : 224
Cup Tasters Championship
1. Seçkin Sinanoglu
2. Talha Erdinç Baş
3. Özgün Sarısoy
 

bulcum

Aktif Demleyici
Katılım
5 Ara 2016
Gitmeyin!

Yakında "edit" gelecek. Şimdilik kısaca şunu söyleyim; güzel bir pazar düşleyenler ve henüz bilet satın almayanlar farklı birşeye yönelseler pişman olmazlar.

"edit"

Festivalden ayrıldığım günde hissettiğim kızgınlığın bu kısa olumsuz tavsiyemdeki etkisini şimdi daha iyi görebiliyorum. Yukarıda bir iki arkadaş hadiseyi daha soğukkanlı ve etraflıca anlatmışlar. Tabi ki gidip gitmemek siz değerli kahveseverlerin kararıdır ama yine de bir iki kelam etmeden konuyu kapatmak istemiyorum.

Bu festivali tertipleyen her kimse bana bunu sırf para için yaptığı intibaaını uyandırdı çünkü Küçükçiftik Park gibi küçük bir alana o kadar misafiri sığdırmaya çalışmak insafsızca, azgözlüce, hoyratça kötü bir girişimdi.

Belki de yaşlanıyorum, bu kadar keşmekeşi artık çekilmez buluyorum ama orada benimle aynı fikirde olan kişiler de yok değildi. Festivale eşim ve 2 çocuğumla gittik; büyük olan ufaktan başlayan kahve merakını ilerletsin, eşim de biraz bu işleri daha farklı bir açıdan tanısın da evde bana gerçekten bir kahve arkadaşı olsun diye. Ne var ki bizim gibi çekirdek aileyi bile kaldıramayacak bir mekana girmişiz. İki çocuk arabası ile o küçük dar sokaklarda insan kalabalığı içinde ilerlemek ne mümkün! Müthiş bir izdiham hali ve çoğunluğu olanın bitenin farkında olmayan boş kalabalık. Bütün bu hadiseler bu minvalde seyrederken merak ettiğim kavurucuların ve kafelerin birkaç tanesini bulamadım bile; çalışanlara soruyorum, çoğunluğu duruma benden daha cahil. Hafta sonu seanslarında özellikle öğleden sonrakilerde barista veya kavurucularla konuşup birşeyler sormak yersiz bir arzuymuş. Geri kalan eleştirileri kısaca söyle yazayım:

1. Türkiye'de satışı olmayan veya kısıtlı olan ayrıca insanların çok iyi bilmedikleri ekipmanları tanıtan, satan reklamın yapan bir kimse bile yoktu. Misal, clever dripper,kalita wave, American press vb gibi ekipmanları gözüm aradı ama göremedim.
2. Suyu kaç paraya satıyorlardı bilmiyorum ama ucuza satmadıkları kesindi. Kahve gibi insanı susatan bir içeceğin festivalinde suya ulaşım bu kadar zor olmamalıydı.
3. Parfüm satıcılar denenmiş kokuların burunda kalıp diğer kokuları tanınmaz hale getirmelerini önlemek için müşterilere kahve koklattığı gibi sürekli kahve tadan dilin artık bir süre sonra bütün kahveleri aynıymış gibi algılamasını önlemek için de ufak tefek atıştırmalık koymaları çok iyi olurdu.

Müsait bir vakitte olumlu tenkitlerimle devam edeceğim.
 
Üst