Kahve kavurmak

mscenani

Yeni Kahvesever
Katılım
8 May 2012
Son düzenleme:

Cy

Tecrübeli Demleyici
Katılım
12 Nis 2012
konuyu kahve kavurma makineleri bölümüne taşıyorum.
 

kahveUNO

Yeni Kahvesever
Katılım
24 Nis 2012
Bir bardak suyu bile ehlinin elinden içmek lazım? Her nekadar tecrübeli ustaların kavurdugu kahve kadar kavuramasakda taze kahve içmek için öyle veya böyle çig çekirdeklerle tanışma zamanı gelmiştir diyorum.

? :: Innovative Coffee Bean Roaster
Hottop USA home page
https://www.i-roast.com/asp/index.asp
NESCO® American Harvest - Buy Online!
Coffee Roaster, Home Brew | Incline Village, NV | Behmor 1600

İyi kaynak araştırması olmuş. Teşekkürler:D
Masterbarista keşke bu ev tipi makinelerden getirse, bizler de satın alsak:cool:
 

mscenani

Yeni Kahvesever
Katılım
8 May 2012
Garantininki çok müthiş Sayın uno büyümüşte küçülmüş diger ithaller yanında tel maşa kalır:D Çok begendim
 

Ekli dosyalar

  • GJK Junior Coffee Roaster with Gas Heating-1.jpg
    GJK Junior Coffee Roaster with Gas Heating-1.jpg
    7.5 KB · Görüntüleme: 84
Son düzenleme:

kahveUNO

Yeni Kahvesever
Katılım
24 Nis 2012
Garantininki çok müthiş Sayın uno büyümüşte küçülmüş diger ithaller yanında tel maşa kalır:D Çok begendim

Garanti'nin makinesi kahve kavurma işini hakkını vererek yapabilmek için gerçekten harika... Ama, o makineyi bizim mutfağa koysam, hanım beni kapının önüne koyar herhalde:D

Gönlüm behmor'dan yana, ama i-roast da evden kovulmaya sebep olmadan işimi görür:cool:
 

mscenani

Yeni Kahvesever
Katılım
8 May 2012
Bizim yelkenciler arasında hep konuşulan bir geyik vardır.Teknesi olanlar derki yeni bir yelkenli tekne aldıgında okadar özenirsinki içeride terlikle dolaşırsın ayakkabılarını çıkarmadan eşini bile tekneye almazsın.Ve birgün eşin derki ya ben ya o ? EEE agbi sonuç ne oldu yengeyle tabiiki tekne :D Hem zaten teknede kadın ugursuzluk getirir :D
 
Son düzenleme:

Cy

Tecrübeli Demleyici
Katılım
12 Nis 2012
bende kavurma işine merak sardığımda hep bu makinelere denk geldim. zaten çok fazla alternatif yok sanırım.
@mscenani mb den yeşil çekirdek istemişsiniz yoksa bir makine edindiniz mi hocam :D
 

espressodelisi

Yeni Kahvesever
Katılım
5 May 2012
Toper'in arge bölümü çalışmış.
Bu aleti evlerin mutfaklarına sokabilmek için boyutunu oldukça indirmeleri gerekiyor, tabi bir de fiyat olarak iroast ya da behmor ile rekabet edebilmeli.
 

MasterBarista

Yeni Kahvesever
Katılım
24 Nis 2012
1500 TL civarı diye duydum ben bir müşterimden, alacaklardı, sonra cafemino'ya karar verdiler.
 

KACAGAN61

Yeni Kahvesever
Katılım
25 May 2018
Konum
İstanbul
Probat
lZYV0E.jpg

1.PROBAT KAHVE NUMUNE ROASTER

TİP ÖN 1 Z


Kavurma tamburlu, 80-100 gr yeşil kahve doldurma, termokupl ve kılcallı kavurma sıcaklığını göstermek için 0-300 ° C aralığındaki kadran termometresi. Entegre kütle ayırıcı siklon ve atık konteyneri ile taban plakasına monte edilen alt parça, egzoz ve egzoz hortumu, Kühlsieb, komple elektrikli ısıtıcı 220V, güç 850 watt, sonsuz değişken ve açma-kapama düğmesi, kompl. takmak için hazır kablolu, yanı sıra 1 set aksesuarları.

Bu:

1 adet tek fazlı AC dişli motor 0,012 kW
n = 233/3000, 50 Hz'de
n = 280/3600, 60 Hz'de
Kavurma tamburunu sürmek için - kavurma fiyatına dahil.

1 adet tek fazlı AC motor 0.16 kW
n = 2350, 50 Hz'de
n = 2820, 60 Hz'de
soğutma fanı sürüş için - kavurma fiyatına dahildir.

110 V, 60 Hz versiyon için ekstra şarj.

2. PROBAT KAHVE ÖRNEK ROASTER

TİP ÖN 1 Z


Kavurma silindirli üst parça, besleme miktarı: 80-100 gr yeşil kahve ekli termometre, 0-300 ° C, termo-sensörler ve kılcal damarlar ile, termo-sensörler ve kılcal damarlar ile, bir alt plaka üzerine monte edilmiş, tümleşik alt yapıya sahip egzoz gazı soketi ve egzoz havası hortumu, soğutma eleği, komple elektrikli ısıtma cihazı, 220 V, kapasite 850 W, sonsuz değişken, ayrıca açma / kapama düğmesi, tamamen fişe kadar kablolama motorların yanı sıra 1 takım aksesuar.

Yukarıdakilere uymak için:

1 adet mono-faz A.C. dişli motoru 0.012 kW,
RPM = 50 Hz'de 233/3000
RPM = 60 Hz'de 280/3600
kavurma silindirleri sürmek - kavurma fiyatına dahil.

1 adet mono-fazlı A.C. motor 0.37 kW, 220 V, 50/60 Hz, RPM = 3000/3600 egzoz fanını tahrik etmek - kızartıcının fiyatına dahildir - 100 V, 60 devir tasarımı için ek ücret.

PD3gov.jpg


k6rlg7.jpg
 

cemix

Profesyonel Demleyici
Katılım
6 Kas 2017
Ben de kavurma makineleriyle ilgileniyorum ama kavurmaya müdahil olamadığımız makineler mantıklı gelmiyor. Zaten nitelikli kavurucular taze gönderiyor hatta geldiğinde gaz salınımı bitmemiş bile oluyor. Yani sırf tazelik için aşırı basit bir şey kafama yatmıyor. Şu 500gr'lık makine çok ilgimi çekiyor:
nazar.png ama 9000 + kdv dediler geçenlerde sorduğumda. :D hayallere devam şimdilik
http://nazarkahve.com.tr/urun/grnd-05-kahve-kavurma-makinasi/
 

Ekli dosyalar

  • upload_2018-5-26_0-25-15.png
    upload_2018-5-26_0-25-15.png
    375.8 KB · Görüntüleme: 33

tknk

Yeni Kahvesever
Katılım
8 Şub 2018
Ben de kavurma makineleriyle ilgileniyorum ama kavurmaya müdahil olamadığımız makineler mantıklı gelmiyor. Zaten nitelikli kavurucular taze gönderiyor hatta geldiğinde gaz salınımı bitmemiş bile oluyor. Yani sırf tazelik için aşırı basit bir ş
ey kafama yatmıyor. Şu 500gr'lık makine çok ilgimi çekiyor:
Ekli dosyayı görüntüle 2022 ama 9000 + kdv dediler geçenlerde sorduğumda. :D hayallere devam şimdilik
http://nazarkahve.com.tr/urun/grnd-05-kahve-kavurma-makinasi/
Nazar yani golden alınmaz. Bir sürü sorunu var. Ben de var 1.5 kg luk. Sorunu cok. Havuz kolları olan kaucuk kolları sıcak kahveyi kavururken koptu. Adamlardan yedek parça olarak istedim kaç defadır hiç takmıyorlar bile.
Daha baska tasarim olarakta sorunlari var. Nasil satiyor makineleri hayret ediyorum.
 

kbere

Aktif Demleyici
Katılım
13 Ocak 2015
Nazar yani golden alınmaz. Bir sürü sorunu var. Ben de var 1.5 kg luk. Sorunu cok. Havuz kolları olan kaucuk kolları sıcak kahveyi kavururken koptu. Adamlardan yedek parça olarak istedim kaç defadır hiç takmıyorlar bile.
Daha baska tasarim olarakta sorunlari var. Nasil satiyor makineleri hayret ediyorum.

ülkemizde toper hariç tüm üreticiler böyle. ben aylarca tüm üreticilere model vererek fiyatını soran mail attım. toper ve altınçağ dışında dönen olmadı. bazılarına 4-5 kez mail attım ısrarla. dönmediler.

sanırım büyük üretici ve yurtdışı satışlarından dolayı zaten zor yetişiyoruz ne uğraşacağız modundalar. bir de çok sık öylesine soran oluyormuş, ondan da bunalmış durumdalar.*

has garanti soğutma tepsisindeki kürekleri değiştirmek istedim. sahibi mi temsilcisi mi artık birini buldum facebooktan mesaj attım. dedi ki ben size döneceğim.dönmedi. tekrar mesaj attım. kusura bakma çok yoğundum döneceğim dedi. dönmedi. allah razı olsun, has garanti firmasında yönetici veya sahip pozisyonunda olan o kadar mesaj attığım kişiden bana cevap yazan tek kişi oldu kendisi. (bu arada kendi imkanlarımla tamir ettim)

yerli makinelerin hepsinde taktıkları prob, tepkime süresi çok yüksek olduğu için çekirdek ısısını doğru göstermiyor. ben tabi bunu bilmiyordum. bendeki arızalı sandım, aradım dedim bunu değiştireceğim, sizde var mı? yoksa nereden bulurum. adam dedi ki "neden değiştireceksin ki?". ben de first crack olduğunda derecenin 170 derece civarında gösterdiğini, problem olduğunu söyledim. adam bana "evet, normalde 160 göstermesi lazım, probu çıkar, birkaç milim geri çek düzelir dedi. :D (bilmeyen arkadaşlar için, first crack 205 derece civarında başlar)

dünya çapında türk malı kavurma makineleri oldukça rağbet görüyor, çünkü alternatifi olan probat, giesen vb. markalarla aralarında fiyat farkı çok yüksek ve giriş seviyesinde herkes türk makinelerini tercih ediyor. toper, öztürkbay ve has garanti dış pazarlarda gayet popüler. alternatif olan çin malı makineler ise türk malı makinelere göre fiyat olarak avantaj sunamadıkları için tercih edilmiyor. bu da kavurma makinesi üreticilerinin iç piyasayı çok sallamaması sonucunu doğuruyor. yurtdışında satış sonrası desteğin aynı şekilde olmadığını düşünüyorum. yoksa çok kötü dönüşler olurdu kesinlikle.

umarım ileride bu yaklaşım değişir.

* yıldız koyduğum yere bir yorum getireyim. siz firma olarak ürününüzün fiyatını ilan etmezseniz, size fiyat soran tüketiciden şikayet etme hakkınız olmaz. en kötü bir liste fiyatı hazırlarsınız, ciddi alıcılara verdiğiniz fiyatın üstünde olur, soranlara otomatik olarak o fiyatla mail dönersiniz. sizin 100 katınız ciroya sahip probat, sorduğum soru üzerine hemen cevap dönüp, türkiye distribütörünü benimle iletişime geçiriyor. eminim ki probata atılan mail sayısı türk firmaların toplamına atılan mail sayısının da en az 1000 katıdır.
 
Üst