De'Longhi KG49

ozgenc

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Eyl 2017
Konum
Trabzon
Herkese merhaba. Kahve işlerine yeni yeni girdiğim için çok pahalı olmayan ancak kolu da yormaması açısından elektrikli bir öğütücü bakıyorum.

Espresso için modifiyesiz kg79'ların yeterli derecede öğütme sağlamadığını forumdan okumuştum. Ancak espresso için değil de şu an french press ve V60 için kullanmayı düşünüyorum. Kg79'u da aklımda ancak hem kapladığı yer açısından hem de fiyatı açısından acaba Kg49 yeterli olur mu diye sizlere danışmak istedim.

İkisi arasındaki hazne vs gibi temel farklar dışındaki farklar nedir? Öğütücü aksamındaki kalite ve boyut değerleri çok değişir mi? Yeni başlayan birisi için yeterli olur mu?

Kg49 için 104TL iyi bir fiyat sanırım ancak alınmaya değer mi?

https://www.trendyol.com/Kahve-ogut...dpNr-IoOKJ-bFcv2FoTSLUyJf3NfqKagaAi-1EALw_wcB
 
Son düzenleme:

MrHesap

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Kas 2016
ozgenc merhaba.arasındaki en önemli fark kg49'un bıçaklı olması ve öğütmek yerine kahveyi parçalaması.onun yerine, o fiyatlarda alınacak bir alternatif yok malesef.ikinci el, temiz bir kg79 aramanı öneririm.
 

brkg

Yeni Demleyici
Katılım
24 Eki 2014
Kg49'u değirmen olarak düşünmeyin @ozgenc. Bunlar içine konulanları parçalayan bıçaklı ürünler olduğu için genelde baharat öğütmek için kullanılıyor. Bununla kahve öğütmeye çalışırsanız çok fazla irili ufaklı parça ve toz elde edeceksiniz. Bu da demlemede çok tercih edilen birşey değil. KG79 için ise kullanan arkadaşlar yorum yapabilir.
 

kbere

Aktif Demleyici
Katılım
13 Ocak 2015
Kg79'u da aklımda ancak hem kapladığı yer açısından hem de fiyatı açısından acaba Kg49 yeterli olur mu diye sizlere danışmak istedim.

İkisi arasındaki hazne vs gibi temel farklar dışındaki farklar nedir? Öğütücü aksamındaki kalite ve boyut değerleri çok değişir mi? Yeni başlayan birisi için yeterli olur mu?

kg 49 bıçaklı bir öğütücü. yani değerlendirme dışı. öğütücülerle ilgili dikkat etmeniz gereken ilk nokta bu. bıçaklı öğütücülerin hiçbiri kahve öğütmek için uygun değildir. kg79 v60 için sizi idare eder. boyut olarak kg49 ile 79 arasında pek bir fark yok.

ancak performans açısından kg79 yerine el değirmeni tavsiye ederim. eğer günde 3-4 kezden fazla demleme yapmayacaksanız el değirmeni v60 ve french press boyutunda sizi yormaz. her demlemede 1 dakika zamanınızı alır. bütçenizi biraz arttırabiliyorsanız 600 lira civarına baratza encore alabilirsiniz elektrikli olarak. bütçemi arttırmam derseniz kg 79'dan çok daha iyi performansı olan şu değirmen var amazon.de'de:
https://www.amazon.de/gp/product/B004QXJNYG/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1
 

experienced

Aktif Demleyici
Katılım
13 Eyl 2017
KG79 için ise kullanan arkadaşlar yorum yapabilir.

Bu De Longhi KG79 u kullanıyorum.

Ancak öğütmenin ve elemenin önemini anladıktan sonra,

KG79 Yerine Helor 101 twin burr,

Ve eleme içinde,

Kruve twelve seti kaçınılmaz oldu.

Hangi kahveden önce;

En önemlisinden düşüğe doğru sıralama yapacak olursam. (Bu arada ben oldukça acemiyim)

Su,

Kavurma,

Öğütme,

Demleme

Derim ben.

Hangi kahve ise en son seçilecek ürün.

Hangi tadı tercih ediyorsanız artık.

.
 
Son düzenleme:

ozgenc

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Eyl 2017
Konum
Trabzon
Bıçaklı olduğunu bilmiyordum. Ya kg 79 ya da @kbere nin dediği gibi daha mantıklı bir öğütücü bakmaya karar verdim. Herkese teşekkürler
 
Üst